Betaling

Wanneer je kind in één van de groepen is geplaatst volgt per mail een factuur van €9,20- per bijeenkomst (deel lesgeld, deel zaalhuur, deel onkosten techniek). De berekening is gemaakt voor groepen van 12 spelers, de standaard die we hanteren. De hoeveelheid repetities verschilt per productieperiode, de betalingstermijn is 4 weken. In seizoen 2020-2021 ging de zaalhuur omhoog en is de prijs van €9,- naar €9,20- gegaan. In de tweede helft van het seizoen (feb-juli) zijn er 17 repetities en  €20,- materiaalkosten. Achter in het script kun je zien wat daar zoal van wordt gekocht en als je vragen hierover hebt voel je vrij om die te stellen. 

Lesgeld bij minder dan 12 spelers?
Soms komt het voor dat er geen 12 spelers kunnen starten. Omdat de hoogte van het lesgeld samenhangt met personeelskosten (techniek, regie) en uitgaven als zaalhuur zal het lesgeld naar rato worden verhoogd. Dit is uiteraard een nadeel maar er zit ook een voordeel aan, namelijk dat je kind in een team van 10 of 11 spelers meer tekst krijgt en meer te doen heeft dan in een team van 12 spelers.
In 3 termijnen betalen
Je kan het lesgeld ook in 3 termijnen betalen, geef dat vooraf aan zodat de juiste factuur kan worden verstuurd.

 

Wanneer aan de factuur is voldaan is je kind daadwerkelijk ingeschreven. Voor het bedrag heb je gemiddeld 19 bijeenkomsten (18 weken repeteren / uitvoering en een terugkomdag), 19 x drinken, een roos op de uitvoering en 1x snoep op de terugkomdag.
Wanneer je kijkt naar prijzen van vergelijkbare cursussen  ligt die prijs bij de grootste aanbieder van Utrecht bijvoorbeeld op €16,05- per bijeenkomst. Dat verschil is zo groot door verschillende redenen, zij hebben meer mensen dus meer onkosten bijvoorbeeld. Aan de andere kant is Lunettentoneel ontstaan vanuit wijkwerk (gesubsidieerd) en heeft nooit als doel gehad om ervan te moeten leven of grote winsten te maken. Daarnaast vind ik dat ieder kind actief in aanraking moet kunnen komen met theater als kunstvorm.

Krappe beurs? Kijk op deze pagina.

Materiaalkosten
Veel kan onderling tussen ouders of in de wijk worden geregeld. Toch blijven zaken als dezelfde shirtjes, zwaarden, specifiek materiaal als dierenkostuums, jurken of maskers, dwergenmutsjes, baarden pruiken enzovoorts een probleem en dat gaat uit de materialenpot. Die bestel ik bij de goedkoopst mogelijke aanbieder zodat we er veel profijt van hebben. Moet je als ouder hetzelfde aanschaffen bij een feest of kledingwinkel dan ben je al gauw meer geld kwijt. Veel van de aangeschafte zaken gaan na afloop mee naar huis, sommige dingen  blijven bij lunettentoneel om de materiaalkosten door hergebruik te drukken.