Quickstart nieuwe ouders

Welkom nieuwe toneelouders,
Op deze pagina de belangrijkste punten om te starten met je kind. Kijk verder vooral op de website voor meer informatie.

Niet op het podium.
Voorlopig repeteren we op de vlakke vloer in de theaterzaal, niet op het podium. Dit is puur een geldkwestie, de huur voor de zaal + podium is zeer veel duurder dan de zaal zonder podium. We proberen samen met de gebruikersorganisatie hier een dialoog met de gemeente over aan te gaan. Zoals bekend bezigt de gemeente best een pittig een huurbeleid voor dit soort activiteiten.

Rolverdeling.
De rolverdeling gebeurt al na repetitie 1, de leesrepetitie. Kinderen mogen na afloop een top 3 of 4 samenstellen van favoriete rollen, we proberen ervoor te zorgen dat ieder kind een rol uit de eigen top 3 of 4 heeft maar dit hangt o.a. af van wat andere kinderen invullen. Weet wel dat iedere rol op eigen wijze mag worden ingevuld en de regisseur altijd zijn uiterste best doet om ieder kind een mooie toneeltijd te bezorgen. De uitgebreidere toelichting vind je hier. 

Tekstkennis.
De regisseur kan pas echt met je kind aan de slag als de tekst uit het hoofd is geleerd. Dit kan voor sommige kinderen lastig zijn. Kinderen kunnen dit doorgaans niet zelfstandig, zorg ervoor dat je kind goed beslagen op de planken verschijnt. Tips over tekstkennis zie hier.

Spullen en kleding.
Lunettentoneel verzorgt gedeeltelijk kleding en spullen met behulp van de materiaalkosten die worden berekend. Zie daarvoor deze uitleg. Wat overblijft regelt de oudergroep onder elkaar via de whatsapp groep of bijvoorbeeld via facebook ‘prikbord Lunetten’. Dat je kind voldoende spullen en kleding heeft is dus de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Werkconcentratie.
Je mag medespelers niet storen als je even moet wachten, dit is een gouden regel bij lunettentoneel. Spelers lezen mee of kijken naar en genieten van de scene waar ze zelf niet in meespelen. Maar gaan dus niet kletsen of lopen.

Betaling.
Je ontvangt een factuur via het bedrijf Dramaland (het bedrijf van Holger). Gelieve hier binnen 4 weken aan te voldoen. Zie hier voor meer informatie over de betaling.

Op deze website vind je uitgebreide informatie over de meest uiteenlopende zaken zoals ‘wie is Holger’, de geschiedenis van lunettentoneel, reacties van ex-spelers, lijst met gespeelde stukken enzovoorts.