Quickstart nieuwe ouders

Welkom nieuwe toneelouders,
Op deze pagina de belangrijkste punten om te starten met je kind. Kijk verder vooral op de website voor meer informatie.

Niet op het podium.
Voorlopig repeteren we op de vlakke vloer in de theaterzaal, niet op het podium. Dit is puur een geldkwestie, de huur voor de zaal + podium is zeer veel duurder dan de zaal zonder podium. We proberen samen met de gebruikersorganisatie hier een dialoog met de gemeente over aan te gaan. Zoals bekend bezigt de gemeente best een pittig een huurbeleid voor dit soort activiteiten.

Rolverdeling.
De rolverdeling gebeurt al na repetitie 1, de leesrepetitie. Kinderen mogen na afloop een top 4 samenstellen van favoriete rollen, we proberen ervoor te zorgen dat ieder kind een rol uit de eigen top 4 heeft maar dit hangt o.a. af van wat andere kinderen invullen. Weet wel dat iedere rol op eigen wijze mag worden ingevuld en de regisseur altijd zijn uiterste best doet om ieder kind een mooie toneeltijd te bezorgen.

Tekstkennis.
De regisseur kan pas echt met je kind aan de slag als de tekst uit het hoofd is geleerd. Dit kan voor sommige kinderen lastig zijn. Kinderen kunnen dit doorgaans niet zelfstandig, zorg ervoor dat je kind goed beslagen op de planken verschijnt. Tips over tekstkennis zie hier.

Spullen en kleding.
Je dient zelf voor kleding en spullen te zorgen. De whatsapp groep kan hierin een mooie ondersteuning zijn want zo kunnen we elkaar helpen. Lunettentoneel heeft wel wat kostuum en rekwisieten maar de opslagmogelijkheid is beperkt dus het is niet veel. Het advies is om (net als op een sportclub) de boel in een stevige tas mee te geven, deze mag eventueel bij de Musketon blijven.
Zie hier voor meer spullen die je kan meenemen, e.e.a. gaat altijd in overleg met de regisseur. Heb je iets niet dat ook niet te organisaeren is maar wel echt nodig is geldt een €10,- regel. Zie hier voor de toelichting.

Werkconcentratie.
Je mag medespelers niet storen als je even moet wachten, dit is een gouden regel bij lunettentoneel. Spelers lezen mee of kijken en genieten van de scene waar ze zelf niet in meespelen maar gaan niet kletsen of lopen.

Betaling.
Je ontvangt een factuur via het bedrijf Dramaland (het bedrijf van Holger). Gelieve hier binnen 4 weken aan te voldoen. Zie hier voor meer informatie over de betaling.