Afspraken

Beschikbaar. Inschrijven voor de toneelgroepen kan alleen als je kind de gehele repetitietijd beschikbaar is. Structureel later komen of eerder weggaan kan niet i.v.m. de druk die dat legt op medespelers en het repetitieschema.
Kind terugtrekken uit toneelgroep. Het kan voorkomen dat je je kind om welke reden dan ook terugtrekt. Lunettentoneel betaalt het lesgeld terug vanaf de week dat er vervanging is gevonden. Dit heeft met het strakke kosten/baten plaatje te maken. Advies bij terugtrekken is eerst contact opnemen met Holger om te kijken of er een wachtlijst is, zo niet: snel zoeken naar gegadigden.
Spullen en tekst. Kleding en rekwisieten dienen ouders zelf te verzorgen, er is geen ondersteuning bij het aanleren van teksten. Je bent er samen met je kind verantwoordelijk voor dat de teksten volgens het leerschema in het script worden geoefend. Zie hier voor tips.
Afmelden voor een repetitie. Als je kind afwezig is bij een repetitie heeft het de voorkeur dat dat vooraf wordt aangegeven. Zo weten we dat we niet hoeven te wachten of dat er onderweg naar toneel niets is gebeurd. Afmelden kan via het contactformulier  of de appgroep. Is een kind niet aangekondigd afwezig wordt dat in de appgroep gemeld.
Kijkende vriendjes. In een repetitie moeten kinderen de rust en veiligheid hebben om te onderzoeken en fouten te maken. Rust omdat we ‘onder ons’ zijn en omdat we bezig zijn met timmeren aan iets dat nog niet af is. En wat niet af is maakt je kwetsbaar. Het is daarom niet toegestaan zelf te komen kijken of om vriendjes van buiten de toneelgroep mee te sturen. Bij uitzonderingsgevallen van grootouders die de uitvoering niet kunnen zien of familiebezoek uit het buitenland graag vooraf even aanmelden. Bij hoge uitzondering kan een aspirant speler worden toegelaten om te ervaren of toneel de geschikte hobby gaat worden. Verder zijn kijkers vooral op de uitvoering welkom.
Uitsluiting van deelname. Als een kind structureel anderen belemmert in hun spelplezier kan dat een reden tot uitsluiting van deelname zijn. Hierover wordt uiteraard vooraf gecommuniceerd.
Foto’s van de uitvoering. Worden gratis ter beschikking gesteld zodat je rustig kan kijken zonder te hoeven fotograferen.

P1200572