Spelers tienergroepen

In verband met het 25 jarig jubileum van Lunettentoneel komen hier reacties van spelers. Speel je op dit moment bij Lunettentoneel en wil je je reactie geven klik dan HIER.

Tess startjaar 2016

Deze rollen heb ik gespeeld: een heks, Twiedeldie in ‘Alice in Wonderland’, de moeder van Draco en een soort pestkop, een nerderige tiener tweeling in ‘Cool’, een panda, een Vampierscholier in ‘Toetsweek’, Judith de autoritaire verpleegster en Hanja de creatief therapeute in ‘Poppenhuis’, en nog Edith de arme huishoudster
Het leuke aan lunettentoneel vind ik dat ik er mijn energie en enthousiasme kwijt kan. En je speelt en mag iemand anders zijn en je kan uit je comfortzone gaan. Ook is het altijd gezellig en lachen.
Ik vind het minder dat je soms bijna onderuitgaat door de gladde vloer
Mijn fijnste is dat het altijd lachen en gezelligheid is. En dat ik op het toneel meer durf en soms zekerder ben

Tom startjaar 2016

Deze rollen heb ik gespeeld: De oom van Harry, Perkamentus, circusdirecteur in ‘Volle Maan’ (2018), YouTube verslaafd jongetje, oude bewaker PandaHappyWorld (2019), sadistische Geestmeneer (Fearopoly), rijke jongen in Huilloween (2020), een heel aantal rollen in Leech (2021).
Het leuke aan lunettentoneel: De groep, leuke rollen spelen😅
Euh tja, e minder leuke rollen spelen is minder leuk.
Mijn fijnste herinnering heb ik aan mijn rol in fearopoly

Ciska startjaar 2016

Ciska
Ik speel vanaf 2015 (volgens mij) het allereerste jaar bij Lunettentoneel
Ik heb erg veel rollen gespeeld bijvoorbeeld Heks, Luna Lovegood, duif, dokter, moeder, zanger, tiener, pester, beul…
Het leuke aan lunettentoneel: Je bent met een gezellige groep, altijd een grappig, leuk of spannend stuk. Ook heb je in een stem in het stuk.
Er was een stuk waar ik een getrouwd stel moest zijn met een jongen die ik wat minder vond. Maar als ik er op terug kijk viel het heel erg mee.
Mijn fijnste herinnering is dat ik ziek was geworden precies voor de uitvoering, en na de uitvoering kwam bijna de hele cast om me nog even beterschap te wensen. Maar dit is maar één van de ontelbare dingen. Ik denk dat toneel echt een groot deel van mijn persoonlijkheid is geworden. Ook een groot deel van mijn beste vrienden heb ik hier gemaakt. Daar wil ik lunettentoneel nog erg voor bedanken.❤

Zoë startjaar 2016

Deze rollen heb ik gespeeld: muis in ‘Alice in Wonderland’, professor Snape, Bibi de killerclown (Volle Maan), Anna Enigma (‘Herrie in Happyworld’), Lieke, Morticia (Fearopoly), Agent Liz in ‘Huilloween’ en een set kleine bijrollen voor een stuk waar ik technisch gezien niet in speelde :)
Het leuke aan lunettentoneel: ik vind het leuk dat je compleet uit je lichaam kan stappen en dingen kan zeggen en doen die je normaal nooit zou kunnen.
De deadlines voor het leren van de tekst halen is soms wat minder.
Het fijnste is toch wel hoe elke repetitie leuk is en ik er nog geen een keer heb tegen opgekeken.

Marlies startjaar 2017

Deze rollen heb ik gespeeld: Dobby, Leerling van Zweinstein, Bejaardenbegeleidster, Weerwolf, Heks, Nancy Deelnemer Blind Auditions, PH4N70M (Judith) Hacker, Leerling, Lisa Lancelot (crimineel in Panda Happy World), Elvenkoningin Haerdimes, Lieke, Naomie, Nikki (gymdocent in Quarantaine)
Er zijn veel verschillende, leuke mensen, die ik zonder toneel nooit zou hebben ontmoet. Doordat je een rol speelt, mag je één keer in de week iemand anders zijn.
Het idee dat ik ooit te oud zal zijn voor LunettenToneel vind ik minder leuk.
Mijn fijnste herinnering heb ik aan het figurant zijn in mijn eerste stuk, toen ontdekte ik wat toneel was en ontmoette ik iedereen. </a

Ruben startjaar 2017
Deze rollen heb ik gespeeld: Daan (in ‘Cool’) , Zombie Gymdocent, in ‘Toetsweek – teenage horror’) Peter (‘het Poppenhuis’), en Jelmer (‘Leech’).
Het leuke aan lunettentoneel is dat je als het ware zelf een personage kan creëren
Het wachten op het volgende toneelstuk vind ik minder leuk.
De fijnste herinneringen heb ik aan de einduitvoeringen.

Senne startjaar 2018

Senne (r)
Ik speel vanaf  2018 bij Lunettentoneel
Bij het eerste stuk (TUBERS) speelde ik verschillende rollen. In het ‘Fearopoly’ (2019) was ik een “pestkop” maar werd daarna een goodguy. In ‘Huilloween’  (2020) was ik een beetje een achterstandsjongen en in ‘Quarantaine’ (2021) speelde ik een sexy wiskundemeester.
Het leuke aan lunettentoneel: Je raakt snel gehecht aan de groep en elke repetitie lig je in een deuk (als iedereen in een goede bui is).
Soms is de druk voor het leren van je tekst wat groot (Ik ga zelf het beste als ik tijdens het repeteren leer), maar het valt eigenlijk ook wel mee.
Mijn fijnste herinnering is de spanning voor de voorstelling, en natuurlijk de spanning eraf schudden tijdens het avondje na de voorstelling.

Luna startjaar 2018

Luna
Ik speel vanaf 2018 bij Lunettentoneel
Deze rollen heb ik gespeeld: Directrice, tiener, knorretje
Het leuke aan lunettentoneel is hoe we leuk samen bespreken hoe we dingen gaan doen.
Ik vind het minder leuk dat je in het begin nogal weinig kan doen, omdat je pas net begint aan het stuk
Mijn fijnste herinnering is samen het stuk afsluiten.

Luna links als agent

Imke startjaar 2019

Voordat ik begon heb ik twee keer met Flex Theater meegedaan: ‘Volle Maan’ (2018) en ‘Game Over’ (2019). Ik vond het zo leuk dat ik zelf wou spelen. In ‘de Avonturen van Oz’ (2020) heb ik veel rollen gespeeld zoals de slak zonder huis :). In ‘Mythos’ (2020) heb ik Tiara en Loïs gespeeld. In ‘Zootropia’ (2021) speelde ik Judy en nog veel andere dieren. Ik heb ook ingevallen bij ‘De drie biggen en het Verloren bos’ (2022) voor Bruno (een van de biggen), maar eigenlijk zou ik de bijrol Sneeuwwitje spelen.
Het leuke aan lunettentoneel is dat je je helemaal kan inleven in een rol, en dat je even niet meer jezelf bent. En dat het samen met vrienden heel gezellig is.
Ik vind het minder leuk als je soms een scene niks hebt, dat je je dan een beetje verveelt.
Mijn fijnste herinnering is dat bij ‘Mythos’ (2020) het heel gezellig en grappig was, want door het filmen* moesten we veel lachen als er iets mis ging. En als je op het eind van een show op het podium staat en alles is goed gegaan.
*door corona mochten we geen publiek binnenlaten, en hebben we die voorstelling op film gezet (red).

Joyce startjaar 2019

Joyce
Ik speel vanaf 2019 bij Lunettentoneel
Mijn rollen: Prinses Peach (2019), de huismeester van Pluk van de Petteflat in ‘Game Over’ (2019), de Vrouw met de Baard en Kraai Kristel in ‘Oz’ (2020).
Het leuke aan lunettentoneel is dat je op het toneel een heel ander persoon bent.
Minder leuk is de spanning die je voelt de dag van de uitvoering om alles goed te zeggen en doen.
Mijn fijnste herinnering, dit klinkt een beetje raar maar ik vind het heel leuk om als de persoon die ik speel tegen mensen mag schreeuwen of ze dom noemen, dat soort dingen.


Ditz startjaar 2021

Ik speel vanaf 2021 bij Lunettentoneel
Ik eb nog geen rollen gespeeld, dit is m’n eerste keer.
Het lijkt me heel leuk
Ik vind het minder leuk of spannend: Veel mensen.
Fijnste herinneringen heb ik niet omdat het m’n eerste keer is

Emma startjaar 2021

Ik speel vanaf 2021 bij Lunettentoneel
Ik heb tot nu toe Linda Dijkstra in ‘Buitenspel’ (2022) gespeeld. Het leuke aan lunettentoneel is dat de groep super gezellig is! En je leert ook om met zelfvertrouwen op het podium te staan.
Wat minder leuk is, is dat we dit jaar door Corona het stuk niet hebben kunnen spelen zoals dat ging in de repetities.
Mijn fijnste herinnering aan toneel is dat iedereen altijd gezellig meedoet, en dat je je nergens voor hoeft te schamen!