Huisregels

Voorafgaand wachten. De kindergroep kan vanaf 15:20 de zaal in, niet eerder.
AAaaah! Het gebouw van de Musketon is een openbaar gebouw waar veel mensen in en uit lopen om bijvoorbeeld naar de bibliotheek te gaan. We zijn hier te gast, het is absoluut niet de bedoeling dat de toneelgroep de rust in het gebouw verstoort. Wie rent en/of schreeuwt zal door medewerkers van de Musketon of door de regisseur naar huis worden gestuurd, je zal die dag niet kunnen repeteren.
Geen kijkers. Je mag geen vriendjes uitnodigen tijdens de repetities. Zit je echt omhoog omdat bijvoorbeeld je nicht uit Australiƫ niet op de uitvoering kan komen, overleg dan met je regisseur.
Focus. Je dient tijdens de repetities de focus te leggen op medespelers, met name wanneer je even moet wachten. Stoor je regelmatig andere kinderen bij het repeteren word je uitgesloten van verdere deelname.
Geen tijd = geen toneel. Je wil graag toneelspelen maar dat kost wel tijd. Je moet tijd steken in het leren van de tekst en het organiseren van kleding en spullen. Heb je die tijd niet, geef je dan ook niet op. Inschrijven voor de toneelgroepen kan alleen als je de gehele repetitietijd aanwezig kan zijn. Structureel later komen of eerder weggaan kan niet i.v.m. de druk die dat legt op je medespelers en het repetitieschema.
Verantwoordelijk. Je bent verantwoordelijk voor elkaar en voor het toneelstuk dat je samen maakt. Dat betekent dat jij je zelf verantwoordelijk moet voelen voor tekstkennis, kleding en spullen. Ken je na de afgesproken datum je tekst niet dan is het voor anderen lastig om met jou samen een stuk te maken. Neem je je spullen en kleding niet mee dan heeft het toneelstuk daar onder te lijden.

Kan niet geeft niet.
Als je de kleding en spullen niet kan organiseren omdat je ze niet hebt, zeg dat tegen je regisseur. Met behulp van andere kinderen en ouders lukt het eigenlijk altijd om de boel te organiseren.
Krijg je de tekst niet in je hoofd, zeg ook dat tegen je regisseur. Het geeft niks als het niet lukt, je hebt een steuntje in de rug nodig. Ook dit is met behulp van andere kinderen en soms zelfs ouders te organiseren.