Samenstellen van de groepen

De groepen worden in eerste instantie samengesteld op basis van leeftijd.
Het heeft de voorkeur om wanneer spelers langere tijd samen in een groep zitten die met elkaar te laten groeien, dus zoveel mogelijk ongemoeid te laten zodat ze elkaar als speler beter leren kennen en zichzelf daarbij meer vertrouwen.

Dat is de intentie, maar er zijn krachtvelden die dat kunnen verstoren. Bijvoorbeeld wanneer er te weinig spelers zijn. Dan kan een speler worden toegevoegd.

Intern overstappen.
Een speler kan wel aangeven over te willen stappen, maar de regisseur heeft daarbij besluitrecht omdat hij weet hoe de groepen en de spelers zijn. Dat voelt arbitrair maar daar zitten altijd redenen achter.
Je kan er naar vragen maar dit levert doorgaans geen beter gevoel op. Dat sommige spelers liever niet met jongere of oudere spelers samen in een groep zitten verandert de situatie niet. En of je er blij van wordt dat je kind in mijn ogen mentaal te oud of te jong is voor de stukken die een andere groep maakt is ook nog maar de vraag.

Kortom, ik beslis altijd zelf op basis van verschillende redenen. Soms pakt dat goed uit voor iemand die in een bepaalde groep wil en soms niet. Dit kan oneerlijk aanvoelen maar uiteindelijk maak ik beslissingen zo transparant mogelijk (op leeftijd) en in het voordeel van zo veel mogelijk  spelers van Lunettentoneel.

Klik hier voor de groepsindeling 2021-2022.