Programmaboekje ‘Game Over’

GAME OVER: De strijd om de vrije tijd.
Er wordt steeds minder gelezen en dat is erg slecht voor je hersenen en je kansen op een geslaagd leven. Er wordt steeds meer gegamed en hee, dat bestaat ook en is niet per definitie slecht zolang het niet te vaak te lang is.
Net als in boeken bestaan Games vaak ook uit verhalen, met echte karakters. Die karakters worden steeds sterker terwijl karakters uit kinderboeken steeds zwakker worden (omdat ze minder worden gelezen) en vervagen tot ze misschien wel verdwenen zijn. Willy Wonka probeert te redden wat er van de kinderboekfiguren te redden valt en trekt met boekenplankbewoners als Pluk, Dolfje, Harry en Pippi naar ‘Nintendo’ om King Koopa en Prinses Zelda eens flink de waarheid te zeggen.
Of misschien zelfs wel te verslaan! Of dat gaat lukken is nog maar de vraag… ze zijn bij Nintendo wel erg goed in vechten…
Voor wie wordt het straks… Game over?

1: Suze (roodkapje, stamper 1)
2: Zoë (Oempa 1, Nijntje)
3: Lijne Grootmoeder, Stamper 3, Pippi)
4: Sterre (Wolf, Dollie, Joy, Zelda)
5: Amelie (Oempa 2, Huismeester, Nova, Pr Peach)
6: Maud (Oempa 3, Helderder, Mv Klok, Dolfje)
7: Anne (Oempa 4, Boris, Nikki, Toad 1)
8: Debora (Oempa 5, Betje, Nina, Toad 2, King Koopa)
9: Casper (Oempa 6, Stamper 4, Vader Joy, Harry P)
10: Zeeger (Oempa 7, Pluk)
11: Kobe (Alfa, Mario)
12: Haaf (Beta, Luigi)
13: Stach (Willy, Stramper 5, Luuk)

Leger van Zelda! De Jonge Tienergroep van Lunettentoneel is te bewonderen als het leger van Zelda en wat daar zo leuk aan is, Jarno, Joyce, Lara en Robin hebben als kind in de eerste versie van  GAME OVER gespeeld. Net als Imke (souffleur) en Janneke (backstage). Als je maar lang genoeg op toneel blijft maak je dit soort dingen mee. Na afloop maken we portretjes van de eerste spelers samen met de spelers van vandaag.

Van Holger.
Wat een fantastisch schooljaar hebben we gehad met onze nieuwe spelers en spelers die al jaren bij Lunettentoneel spelen. Zo’n beetje de helft gaat ons verlaten want je groeit uit kindertoneel zo de middelbare school in, maar jemig wat zullen ze gemist worden! Deze groep is slim, sociaal en talentvol. In seizoen 2024-2025 zijn de stoppers gewoon weer te zien bij tienertoneel. Veel kijkplezier!

Speciale dank aan Zee en Janneke
Dit hele schooljaar hebben Zee en Janneke alle repetities ondersteund, al hun vrije donderdagmiddagen besteed aan souffleren, invallen, muziekjes instarten, hun warrige regisseur helpen (drie zien meer dan één). Zee kan er vandaag helaas niet bij zijn, volgend jaar gaat hij naar een school voor theater/media docent.
De mensen die dit soort bijzondere bijdragen leveren aan repetities worden op de socials in het zonnetje gezet in de reeks ‘Wie is Wie?’, zoek op @lunettentoneel op facebook en instagram.

Medewerkers en vrijwilligers.
Fotografie: Hilma de Nooij, Robert Stieltjes
Video: Ronald Broekhuizen
Theatertechniek: Robert Jan de Boer
Geluid: Lisa (jonge tienertheater groep)

Vrijwilligers Lunettentoneel.
Souffleur: Imke
Backstage: Emma en Tess (ex-spelers) links / Lise en Janneke (oude tienergroep) rechts
Decor: Jurriaan Hos, Lynn Speelpenning
Ouders: Pim, Saskia, Marijke, Vivianne, Lynn, Lisette, Mira, Marileen, Rian, Fleur
Shoutout naar Alexander Fielden die het lederwerk van het Zelda kostuum heeft gemaakt (het is prachtig!).