Figureren bij STERF!

Anders dan de titel doet vermoeden is STERF! een teen comedy.
Wel met een duister randje maar het wordt vooral dolle pret.

De theatergroep Tieners2 (oudste groep 14-17 jr) hebben voor dit Netflixwaardige verhaal rond de tien figuranten nodig. Lijkt het je leuk om zonder al teveel gedoe wél een keer op een toneel te staan, lees verder.

Dit is het verhaal.
Rick Keller is de directeur van het Constantijncollege. En vader van Thijs, die voetbalt bij de jeugd van Ajax. Zoon Thijs is bijzonder populair, maar neemt het niet zo nauw met hoeveel meisjes hij tegelijkertijd date. Probeert het uiterste uit zijn voetbalcarrière te halen als het om daten gaat.
Maar dingen veranderen wanneer zijn duistere liefdesleven zich tegen hem keert, en zijn vader een schimmig verleden blijkt te hebben. Drie gekrenkte tienermeisjes, doe er wat onvoorzichtige schoolgenoten bij en je krijgt een perfecte cocktail voor een melig maar gevaarlijk verjaardagsfeest.
‘Sterf!’ wordt de nieuwe productie van de oude tienergroep en is een tiener moord mysterie comedy met een twist.

Figureren, wat is dat ook alweer? Het betekent dat jouw aanwezigheid ervoor zorgt dat het publiek een beeld kan krijgen van de situatie. In STERF hebben we twee belangrijke locaties: een middelbare school en een feest.
Het betekent dat je in verschillende situaties aanwezig bent, ook geluid maakt (geen tekst hoor maar lachen, schrikken, keten enz.).

Hoe gaat het in zijn werk?
Je krijgt een figurantenscript en je oefent twee keer voordat het wordt uitgevoerd in de grote zaal van de Musketon.

Er zal iemand in de figurantengroep zitten die de leiding heeft en het product goed kent, je hoeft hoofdzakelijk alleen te volgen.
Stuur een dm via de socials (zoek op lunettentoneel) of mail naar holger@dramaland.nl als dit je wat lijkt we hebben ongeveer tien tieners nodig.

Scholieren: Luna, Maire, Maren, Joyce, Mila en Gijs
Politie: Felix en Vera (ex-spelers)
Ambulance: Tess en Madelief
Patries: Lisa

 

Comments are closed.