Programmaboekje ‘Sterf!’

Ons verhaal
Rick Keller is de directeur van het Constantijncollege. En vader van Thijs, die voetbalt bij de jeugd van Ajax. Zoon Thijs is bijzonder populair, maar neemt het niet zo nauw met hoeveel meisjes hij tegelijkertijd date. Probeert het uiterste uit zijn voetbalcarrière te halen als het om daten gaat.
Maar dingen veranderen wanneer zijn duistere liefdesleven zich tegen hem keert, en zijn vader een schimmig verleden blijkt te hebben. Drie gekrenkte tienermeisjes, doe er wat onvoorzichtige schoolgenoten bij en je krijgt een perfecte cocktail voor een melig maar gevaarlijk verjaardagsfeest.
‘Sterf!’ is een tiener moord mysterie comedy met een twist.

Publieksinteractiemoment.
De eerste twee rijen vinden een balpen en een instructiebriefje on hun stoel. Om ervoor te zorgen dat jullie je taak goed uitvoeren gaat Holger tijdens de inleiding dit moment met jullie oefenen.

Rolverdeling
Dante: Oscar (bijbaantje in bistro ‘Florent’)
Ditz: Stijn, beste vriend van Thijs
Ciska: Melanie (Mel)
Emma: Anne-Sophie
Imke: Silke
Janneke: Roos (bijbaantje in bistro ‘Florent’ + redactie schoolkrant)
Lise: Juf de Bijl / Zuster Verdonk / Noa-Lynn (de zus van Anne-Sophie)
Marlies: Laura (hoofdredacteur schoolkrant)
Senne: Thijs (spits jeugdelftal Ajax)
Tom: Rick (vader van Thijs, directeur middelbare school)
Veerle: Saar
Zee: Dave (redactie schoolkrant)

Figuranten.
We halen onze figuranten graag van binnen de toneelclub, dit jaar is het een vrolijke mix van spelers en ex-spelers: Luna, Maire, Maren, Mayka, Iris, Joyce, Mila en Gijs.
Politie: Felix en Vera (ex-spelers)
Ambulance: Tess en Madelief

Van Holger:
De jonge tienergroep is grappig en sociaal en ehm… tienerig als in ‘het leven is te druk om m’n tekst te leren maar ik wil wel graag op toneel’. Of ‘ik wil wel op toneel maar ik kan niet op de generale komen’, het zijn schatjes maar soms lastig organiseren. Het was wel weer fijn om een half jaar met ze te werken! Het doel was om lol te trappen en onze grenzen op te zoeken wat we willen kunnen en misschien ook wel durven. Ik ga ze wel weer missen, hun humor en de gesprekjes die ze tussendoor voeren zijn heel grappig.

Ode
In dit stuk een ode aan een ander Lunettentoneelstuk namelijk ‘Donker Vlees’ (2017), de Smurfendialoog moest ik recyclen ook omdat we met dit stuk een grens verkennen én vooral lol willen hebben, los van goede smaak ;) Elders op deze website staat de Smurfendialoog verder toegelicht.
Een andere ode doen we aan het werk van Quinten Tarantino die ik vorig jaar twee keer live heb gezien/ontmoet en die ik als scriptschrijver erg hoog heb zitten.

Medewerkers en vrijwilligers
Fotografie: Hilma de Nooij, Robert Stieltjes
Video: Ronald Broekhuizen die al sinds 1997 af en aan betrokken is bij Lunettentoneel.
Theatertechniek: Robert Jan de Boer
Geluid: Lisa

Onze vrijwilligers.
Souffleuse: Vera
Backstage: Tess en Madelief
Kostuum aanpassingen: IJda 

Dank aan: Esther voor de bemoeienissen met het decor, Claudia voor bepaalde rekwisieten. Alle ouders die hebben bijgedragen door dingen uit te lenen en te regelen, zoals altijd is dit een group effort!

Tekst en regie
Holger de Nooij

Bijlage:

Bestel deze voorstelling op memorystick.
De gemonteerde voorstelling op een memorystick kun je bestellen door het aan mij door te geven (via holger@dramaland.nl, appen kan ook). Kosten: €12,50-. Wil je de stick naar je thuis laten opsturen kost dat €2,- portokosten extra.
Het bedrag graag contant in een envelop aanleveren, zet op de envelop je persoonsgegevens.

 

 

 

Verder lezen?
Moet je nog even wachten en wil je verder lezen?
Reacties ex-spelers Lunettentoneel
25 hoogtepunten in 25 jaar Lunettentoneel
Lijst met alle gespeelde stukken

Comments are closed.