Programmaboekje Spaceweek

Welkom bij de 85ste voorstelling van Lunettentoneel:

Vooraf:
Er mag tijdens de voorstelling niet met flitslicht worden gefotografeerd en er mogen geen video opnames worden gemaakt. Foto’s worden geheel gratis ter beschikking gesteld via een wetransferlink in de ouder appgroep. Hilma en Robert maken die foto’s voor jullie.

 

 

Ons verhaal
Als groep 7-8 van basisschool de Toermalijn bij logeerboerderij ‘Hoeve Hazeldonk’ aankomt om een midweek op schoolkamp te gaan is het wel even slikken: telefoons inleveren, dierenpoep, je snoep wordt afgepakt door de gemene gymjuf die zo nodig mee moest. En tot overmaat van ramp een of ander sloom verhaal over een neergestorte meteoriet ergens in het bos achter het weiland. Het valt allemaal niet mee voor de vloggers en tiktokkers van de klas. Gelukkig heeft meester Pim leuke dingen gepland, maar toch… op de één of andere manier klopt er iets niet aan de Boer en zijn zoon. Waarom vallen elektrische apparaten uit, net wanneer het leuk wordt? Waarom mogen ze ’s nachts niet uit bed komen, wat doen die twee mysterieuze wandelaars in de buurt en vooral: waar hebben ze het meegebrachte snoep verstopt? Op de bonte avond met open podium spelen de kinderen vast de ehm ‘sterren van de hemel…’.

Rolverdeling
Aaf-Lot
Casper-meester Pim
Sterre-Aya
Sarah-Sophie
Gina-Vicky
Annebel-Nora
Jibbe-Teun
Stach-Jayden
Kobe-Thijmen
Jelle-Benjamin
Kasper-Tom
Lara-Pippa
Mila-Roos

‘Wandelaars’: Madelief en Tess (ex-speelsters)

Van Holger:
Dit is na ‘Alice in Wonderland’ een indrukwekkende spelersgroep gebleken. Sociaal en grappig. Gaandeweg ons repetitieproces konden we merken dat de motivatie bij m’n de achtstegroepers ingewikkelder was dan bij ‘Alice…’. Toen we daarover spraken kwam er een grappige reactie: Alice in Wonderland kan niet, dat was leuker. En dit kan allemaal…
Of dat laatste echt zo is laat ik in het midden, maar het zegt in ieder geval iets over hun voorkeuren of motivatie. Het blijft hoe dan ook een heel fijn cluppie waarvan het overgrote deel na vandaag afwaait. Of ze volgend jaar bij tienertoneel kunnen instromen hangt af van wie er bij de jonge tienergroep doorstroomt of uitstroomt.
Wij (de backstagers en ik) hebben hoe dan ook een fantastisch seizoen met ze gehad, het was fijn om ze binnen te hebben.

Medewerkers en vrijwilligers
Fotografie: Hilma de Nooij, Robert Stieltjes
Video: Kyra de Nooij
Theatertechniek: Robert Jan de Boer
Geluid: Lisa (jonge tienergroep)
Opbouw en ondersteuning: Janneke (jonge tienertheater groep)
Verder: Abel, Janneke, Suzan, Liselotte.

Onze vrijwilligers.
Souffleuse: Lotte (ex-speelster)
Backstage: Madelief en Tess (ex-speelsters) en Marlies (oude tienergroep)
Grime-team: Lisette, Mijntje, Ilse en Tineke. 

Tekst en regie
Holger de Nooij

Comments are closed.