Programmaboekje ‘Alice in Wonderland’

Welkom op de 83ste voorstelling van Lunettentoneel.

Wat een fantastische eerste helft van het seizoen hebben we gehad! Deze groep repeteerde de sterren van de hemel waardoor het voor mij en de begeleidende vrijwilligers een feest was om met ze te werken.

Voor Farah.
Ik draag deze voorstelling op aan mijn lieve collega van FleX. Wij makers hebben de neiging zo min mogelijk aandacht op onszelf te vestigen en dat is goed, want het gaat om de deelnemers. Maar het is goed om elkaar af en toe een hart onder de riem te steken, dus deze is voor Farah!

Alice in Wonderland.
Tijdens de coronapandemie trekt Alice zich terug in haar fantasiewereld waar ze al sinds haar kleutertijd niet is geweest. De eenzaamheid lokt haar naar Onderland waar de slechte Hartenkoningin haar zus (de Witte Koningin) wil verslaan zodat ze voor altijd over Onderland zal heersen.
Alice voegt zich bij het Verzet en trekt met een bonte stoet personages ten strijde om uiteindelijk haar angst in de ogen te kijken.

De symboliek komt je oren uit in dit literaire hoogstandje van Lewis Caroll, het script heb ik gebaseerd op het scenario van Linda Woolverton (2010, speelfilm). Maar voor de kinderen is dit weinig meer dan een melig en talig steekspel, een fantastisch en fantasierijk avontuur.

Spelontwikkeling.
Het doel in deze groep is om ontspannen contact te maken met de tekst (betekenis) en elkaar (spelsituatie volgen). Kijk met trots hoe ver ze zijn gekomen!

Nostalgie: meer dan 5 jaar geleden hebben we ‘Alice in Wonderland’ ook gedaan. De minispelers van toen staan vanmiddag links, rechts, achter en op het toneel als ondersteuning en figurant. De Hartenkoningin, Muis, Twiedeldie, en zelfs dé Alice van toen ondersteunen de nieuwe generatie spelers bij hun toneelervaringen. Kan iemand die violen uitzetten?

Rollen:
Alice Lara
Dr Ciska* de Wit Sterre
Witte Koningin Gina
Harten Koningin Mila
Vlinder / Dodo Dora Sarah
Terror Annebel
Vladder / Absolem Aaf
Muis Kasper
Kolderkat Kobe
Twiedeldie Stach
Twiedeldom Jibbe
Hoedenmaker Jelle

* Ciska (tienergroep) heeft voor de zomer bij ‘Heel Lunettentoneel Bakt’ de prijs gekozen om haar naam in een toneelstuk voor te laten komen. Dit is de rol die zij zelf als kind jaren geleden speelde.

Video.
Meester Bart: Frank Holtslag 
dr Els Wassing: Mijntje Didden

Fotografie: Hilma de Nooij, Robert Stieltjes
Video: Joris van der Vegt
Theatertechniek: Robert Jan de Boer
Geluid: Lisa (jonge tienergroep)

Onze vrijwilligers.
Souffleuse: Joyce (jonge tienergroep)
Backstage: Vera en Tess (oude tienergroep)
Hartenleger: Lisa, Tom, Vera, Tess, Janneke, Zee, Lotte, Imke en Twan > ex-spelers die vroeger zelf in ‘Alice in Wonderland’ hebben gespeeld, jonge tienergroep en oude tienergroep.
Draak: Tom (oude tienergroep), Lisa en Imke (jonge tienergroep)
Kostuum aanpassingen: IJda Colet
Grime-team: Ilse, Vera, Mijntje, Ianthe, Lisette, Lotte, Joyce.

Tekst en regie
Holger de Nooij

Comments are closed.