Buitenspel – de film

We hebben onze tienertheater voorstelling ‘Buitenspel’ op 17-2 2022 niet in de originele cast kunnen uitvoeren omdat twee spelers positief op corona waren getest.
Om het toch te kunnen uitvoeren hebben twee invalspelers die missende rollen toen (met het script in de hand) zo goed als kon ingevuld.
Maar het voelde niet echt als een overwinning, we wouden dit product aan de wijk laten zien in de originele bezetting en zo krachtig mogelijk.
En zo ontstond het idee van een speelfilm: op locatie het stuk verfilmen!

Wat is Lunettentoneel?
Lunettentoneel maakt vanaf 1996 theater met kinderen en tieners uit de wijk Lunetten en omgeving. 2022 vieren we als het jubileumjaar, in september starten we met repeteren voor de 83ste en 84ste voorstelling. Lees hier meer over Lunettentoneel.

Wie zijn de spelers?
De acteurs en actrices zijn 14-17 jaar oud, de meeste spelers zitten al van jongs af aan bij Lunettentoneel maar we hebben ook twee debutanten. Het zijn 12 spelers de helft jongens en de helft meisjes. Een hechte vrolijke groep tieners waar we met veel plezier mee hebben gewerkt en dat helpt natuurlijk mee bij de beslissing iets bijzonders te willen doen voor ze!

BUITENSPEL het verhaal
Op 23 oktober viel er een eigen doelpunt bij amateurploeg VV Domstad in de wedstrijd tegen ‘SVN ‘82’, het punt werd gemaakt door spits Romy van Doorn. Tien dagen later kreeg VV Domstad een brief van de KNVB met de opdracht om Romy te royeren: het bleek dat daags voorafgaand aan de wedstrijd op een buitenlands gokplatform was ingezet op een eigen doelpunt door deze spits. Tot haar grote ontsteltenis werd Romy voor altijd uit de voetbalsport gezet en is opgeroepen voor een hoorzitting. Maar ze is niet van plan om het zo ver te laten komen: ze gaat haar clubgenoten confronteren. Ze weet dat iemand haar erin heeft geluisd, en ze zal dat bewijzen. Tegen iedere prijs…

BUITENSPEL is een benauwende whodunnit-thriller waarin rauwe dialogen de kijker steeds op het verkeerde been zetten tot aan de ontluisterende ontknoping…

BUITENSPEL de film
Het hele verhaal speelt zich af in een kleedkamer van een voetbalvereniging, DVSU verwelkomt ons op hun terrein om de film op te nemen. Dat maakt het voor ons mogelijk om de organisatie ook echt in gang te zetten. De uitdaging wordt om alles zoveel mogelijk in één dag te filmen, dat wordt een ongelofelijke krachtsinspanning van spelers en medewerkers maar met een strakke organisatie moet het lukken. In de zomer wordt de film gemonteerd en bewerkt met muziek en special effects. En dan op vrijdag 21 oktober om 20:00 gaan we in première in de grote zaal van de Musketon!

Wat is onze hulpvraag? Een speelfilm maken is -ook al doe je het op amateurniveau- een kostbaar feestje. De huur van apparatuur, kopen van rekwisieten extra kostuum en schmink, betalen van medewerkers enzovoorts. Kortom: we hebben ondersteuning nodig van sponsors.

Particulier: voor iedere €50,- ontvangt u twee kaarten voor de première avond die gepland staat op vrijdag 21 oktober om 20:00. Op de aftiteling komt uw naam te staan onder de noemer ‘Mede mogelijk gemaakt door’.
Bedrijf: ook u ontvangt twee kaarten voor de première avond die gepland staat op vrijdag 21 oktober om 20:00. Neem via onderstaand formulier contact met ons op, u kunt financieel sponseren maar natuurlijk ook met materiaal of diensten. Afhankelijk van uw sponsering wordt u met uw bedrijfsnaam in het programmaboekje vermeld en/of op de aftiteling onder ‘sponsering’, bij een substantiële sponsering wordt uw bedrijfslogo bij inloop van het publiek reeds getoond op het filmscherm.

Contactformulier:

    particulierbedrijf